Një asteroidi gjigant mund ta godasë tokën

Një asteroidi gjigant mund ta godasë tokën

Një asteroid i rrezikshëm 1700 ft, një ditë mund ta godas tokën

Një asteroid i madh  është kapur nga kamera në një imazh të jashtëzakonshëm.

Astrofizikani dhe astronomi, Dr Gianluca Masi, vuri re shkëmbin gjigant hapësinor ndërsa ai vëzhgoi qiellin në orët e para të mëngjesit të premten e kaluar, raporton “The Sun”

Asteroidi njihet si 2020 AN3. Gianluca Masi punon për Projektin e Teleskopit Virtual në Itali, por nuk po priste të zbulonte shkëmbin hapësinor ose të kapte një foto të tillë.

Asteroid 2020 AN3 është etiketuar nga organizatat e kujdesshme të hapësirës si “potencialisht i rrezikshëm”.

Kjo do të thotë se një ditë mund të godasë Tokën. Ndërsa Asteroid 2020 AN3 skremtoi planetin tonë ishte afërsisht 1.9 milion milje larg.

Në fotografi, asteroidi duket të jetë një pikë e vogël, por në jetën reale vlerësohet të jetë në diametër nga 754.6 deri në 1.673 ft. Ai u kap duke lëvizur drejt tokës në një fotografi të vetëm ekspozimi 180 sekondësh.