Ky është vendi ku kryhet fluturimi më i shkurtër në botë

Ky është vendi ku kryhet fluturimi më i shkurtër në botë

Fluturimi më i shkurtër në botë zgjatë vetëm 12 minuta dhe ndodhë në mes dy vendeve të Norvegjisë.

Nëse niseni me aeroplan nga qyteti Vadso i Norvegjisë, për të zbritur në Kirkenes, ju do të bëni vetëm 12 minuta rrugë.

Ndërkaq nëse niseni me veturë, ky rrugëtim zgjatë 2 orë e 20 minuta, pasi rruga është e gjatë mbi 170 kilometra. 

Me aeroplanë ju bëni më pak minuta pasi që aeroplani nuk e bën rrugën e njëjtë dhe kalon nëpër det dhe vija ajrore më pas është shumë e shkurtë.