Fshati me ‘ujin e bekuar’ në Itali, që nuk ka asnjë rast me koronavirus

Fshati me ‘ujin e bekuar’ në Itali, që nuk ka asnjë rast me koronavirus

Banorët e Montaldo Torinese, një fshat në rajonin verior të Piemonte të Italisë, deri më tani janë kursyer koronavirus, duke bërë që disa të besojnë se mbrohen nga “uji i mrekullueshëm” që, sipas legjendës, shëroi trupat e pneumonisë së Napoleon Bonaparte.

Montaldo Torinese shtrihet rreth 19 km nga Torino, kryeqyteti rajonal ku nga e shtuna 3,658 njerëz ishin të infektuar nga virusi. Përtej Piemonte, rajoni i katërt i prekur më keq në Itali, pati 8.206 raste që nga e Diela.

Uji nga pusi në Montaldo Torinese, një fshat me 720 banorë, besohet se ka ndihmuar në kurimin e trupave të Napoleonit, i cili kishte ngritur kampin në fshat në qershor 1800 para një beteje në Marengo aty pranë.

“Sipas traditës, gjeneralët e Napoleonit ishin të sëmurë me pneumoni,” Sergio Gaiotti, kryetari i Montaldo Torinezes, është shprehur për Guardian. “Dhe falë ajrit të pastër dhe fshatit të pacenuar, por edhe këtij pusi, ato u shëruan. Gjatë asaj periudhe, uji me siguri ka ndihmuar. Por sot, pusi është mbyllur dhe uji i tij përdoret vetëm për të ujitur fushat. Ju nuk mund të pini prej saj. ”