Kufizohet lëvizja e qytetarëve në sheshet e Mitrovicës

Kufizohet lëvizja e qytetarëve në sheshet e Mitrovicës

Në kuadër të masave për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, Policia e Kosovës sot në mëngjes ka vendosur për kufizimin e shesheve të qytetit të Mitrovicës “Isa Boletini”, “Mehë Uka” dhe Adem Jashari”, në mënyrë që të parandalohet grumbullimi i qytetarëve.

Me këtë rast , kreu i kësaj komune, Agim Bahtiri, së bashku me komandantin e Stacionit Policor Jug, Ahmet Xhosha, kanë dalë për të parë për së afërmi mënyrën e kufizimit të këtyre shesheve, si masë shtesë për parandalimin e koronavirusit.

Bëhet e ditur se ky kufizim është bazuar në rekomandimet e institucioneve shtetërore ndaj pandemisë Covid-19, ku Policia e Kosovës ka vënë shiritat sigurues në sheshet e qytetit me qëllim të zbatimit të vendimeve mbi ndalimin e grumbullimit dhe shfrytëzimit të shesheve për shëtitje.

“Me qëllim të parandalimit dhe ngritjes së vetëdijesimit të qytetarëve përveç vendosjes së shiritave policor, njëkohësisht janë ekspozuar edhe disa mesazhe inspiruese- motivuese relevante me situatën në fjalë, duke përçuar mesazhe domethënëse për familjen, shëndetin, dhe sigurinë e përgjithshme për rrethanat aktuale”.

Andaj, Bahtiri bën apel tek të gjithë qytetarët të respektojnë këtë masë shtesë, duke qëndruar sa më shumë në shtëpitë e tyre dhe të dalin vetëm në raste të domosdoshme.


MË SHUME NGA Nacionale