Pamje që tregojnë se si superhëna “ndezi qiellin natën” – nëpër disa vende

Pamje që tregojnë se si superhëna “ndezi qiellin natën” – nëpër disa vende

Njerëzit në të gjithë botën kanë shijuar pamje mahnitëse të “Super-hënës” së këtij muaji, kur Hëna shfaqet më e madhe dhe më e ndritshme.

Fenomeni ndodh kur sateliti qiellor arrin pikën më të afërt me Tokën – dhe është në anën e kundërt të Tokës me diellin.

Super-hëna e këtij muaji – e treta dhe e fundit e vitit – njihet si “Hëna e Luleve” për shkak të shfaqjes së saj në pranverë.

Hëna e Luleve siluetoi dy çiklistë pranë Salgotarjan në Hungari.

Hëna e plotë u pa në mënyrë dramatike mbi Chesterton Windmill në Warwickshire

Dhjetra njerëz u mblodhën në Primrose Hill të Londrës për të parë Hënën

Supermoonja fotografuar sipër një xhamie në Stamboll, Turqi…

… dhe në Dublin të Irlandës.

Kulla e një ushtaraku në afërsi të Ruhama në Izrael

Supermona e kuqe ngrihet pas malit Vesuvius në qytetin italian të Napolit …

… dhe nga një rrokaqiell i Tokios në Japoni