Shfaqet leopardi Taiwan i parë për herë të parë që nga zhdukja në 1983
Sharr Travel

Shfaqet leopardi Taiwan i parë për herë të parë që nga zhdukja në 1983

Planeti ynë është në proces të një zhdukjeje të gjashtë të saj masive të kafshëve, bimëve dhe specieve sipas konservatorëve dhe shkencëtarëve.

Speciet po zhduken nga 1 mijë deri në 10 mijë here në normat normale

Edhe pse shumica e këtyre specieve janë në rrezik, shumica nga ne mendojnë që ndoshta nuk është vonë për secilin.

 

Leopardi Formosan , një specie e rrallë të maceve të mëdha, ishte shfaqur përsëri në Taiwan. Ky është një lajm i mire, veçanërisht sepse mendohej që leopardi ishte zhdukur.

Për herë të fundit është parë në vitin 193, dhe në vitin 2013 ishte i paraqitur zyrtarisht si i zhdukur.

Edhe pse në disa vende është parë leopardi disa herë, akoma nuk ishte vërtetuar që specia nuk është zhdukur.

Extinct Taiwanese Leopard Spotted For The First Time In Over 30 ...