Arkitekti që dëshiron të ndërtojë qytetin me një milionë pemë

Arkitekti që dëshiron të ndërtojë qytetin me një milionë pemë

Arkitekti italian Stefano Boeri ka nisur një fushatë globale për të promovuar pylltarinë urbane.

Boeri dëshiron të shohë më shumë pyje dhe pemë në qytete, për të zvogëluar ndotjen dhe për të ndryshuar ndryshimin e klimës.

Ai fton të gjithë ata që kanë ndikim në këtë çështje, përfshirë arkitektët, studiuesit, zhvilluesit e pasurive të patundshme dhe OJQ-të të marrin në konsideratë avantazhet e shumta të peizazheve më të gjelbra të qytetit.

Aktualisht, qytetet zënë më shumë se 70 për qind të emetimeve globale të dyoksidit të karbonit. Më shumë pyje janë treguar për të përmirësuar cilësinë e jetës në këto zona.

Pylltaria urbane gjithashtu siguron një ekosistem, pastron ajrin dhe ndihmon në luftën kundër rritjes së temperaturave. Të kesh qasje në hapësira të gjelbra mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të caktuara si dhe të ketë një ndikim pozitiv në jetëgjatësinë tuaj.

Arkitekti është i njohur për projektet e tij pyjore urbane, duke përfshirë Kullat Vertical Forest në Milano, Itali dhe Liuzhou Forest City në Kinë.