Gjysmëhëna mbi New York

Gjysmëhëna mbi New York

Statuja e Lirisë është një monument në grykën e lumit Hudson në New York City dhe është një dhuratë nga Franca për të shënuar 100-vjetorin e pavarësisë së SHBA-ve në vitin 1886.

Gjysmëhëna mbi New York që ndriçoi Statujën e Lirisë frymëzoi fotoreporterin e Anadolu Agency për të kapur momentin.

Statuja e Lirisë është një monument në grykën e lumit Hudson në New York City dhe është një dhuratë nga Franca për të shënuar 100-vjetorin e pavarësisë së SHBA-ve në vitin 1886 dhe simbolizon lirinë dhe demokracinë.

Monumenti është një simbol i New Yorkut, multikulturalizmit të tij dhe një përzierje e larmisë nga të gjitha pjesët e botës dhe është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Monumenti tërheq një numër të madh turistësh, por për shkak të pandemisë së koronavirusit këtë vit, ka pasur ndryshime dhe qasje të kufizuar në këtë kompleks.