Gjirafës së vetme me ngjyrë të bardhë i vendoset një pajisje gjurmimi

Gjirafës së vetme me ngjyrë të bardhë i vendoset një pajisje gjurmimi

Gjirafa e vetme me ngjyrë të bardhë e njohur në botë i është vendosur një pajsije gjyrmimi. Ajo ndodhur në veri-lindje të Kenies dhe është e vetmja në ngjyrën e saj.

Sipas BBC, pajisja është vendosur për ta ruajtur nga gjuetarët pa leje, ajo gjendet në bririn e tij dhe do t’i ofrojë mundësi grupit të ruajtjes të lokalizojë çdo lëvizje.


Gjirafa dhe familja e saj

Gjirafa ka një gjendje të rrallë gjenetike të quajtur leucism, e cila shkakton humbjen e pigmentimit të lëkurës. Gjirafa është një mashkull dhe mendohet të jetë i fundit, pasi familja e tij është vrar nga gjuhetarët në muajin mars.