Enigma që qëndron pas sorrave, shkencëtarët zbulojnë sekretin e madh

Enigma që qëndron pas sorrave, shkencëtarët zbulojnë sekretin e madh

Sipas gojëdhënave, sorrat janë bartës të lajmeve të këqija. Përtej kësaj, një enigmë akoma më e madhe qëndron pas tyre. Sipas një studimi, kur një sorrë sheh një tjetër zog të llojit të tyre të ngordhur qan dhe jep një alarm.

Sorrat e tjera, duke dëgjuar britmat, mblidhen rreth zogut të ngordhur sikur të heshtnin dhe të mbanin zi. Një sjellje e tillë sa e rrallë është dhe e pabesueshme. Megjithatë, është e vështirë të kuptohet nëse ky akt është një përgjigje e sorrave ndaj rrezikut apo një veprim me një qëllim tjetër.

Shkencëtarët , të cilët kanë përcaktuar se disa kafshë të tilla si gjirafat dhe elefantët endeshin rreth kufomave të llojit të tyre, pohojnë se koncepti i vdekjes nuk është i huaj për ta, ashtu si njerëzit dhe madje mbajnë zi.

“Sorrat janë zogjtë që unë dua t’i stërvis më shumë sepse janë shumë inteligjente. Mund të jenë edhe më të zgjuar se ju. Një nga zogjtë e mi mësoi të merrte çantën time me ushqim qensh dhe të ikte sa më shpejt që të ktheja kokën.”, thotë studiuesi Mark Schwaiger.