Hoteli i parë hapësinor pritet të hapet në vitin 2027

Hoteli i parë hapësinor pritet të hapet në vitin 2027

Ëndrra e udhëtimeve në drejtim të hapësirës, po bëhet gjithnjë e më e prekshme, sidomos tani që hoteli i parë në hapësirë pritet të bëhet një realitet.

Në vitin 2019, kompania kaliforniane “The Gateway Foundation” ​​planifikoi për herë të parë idenë e krijimit të një hoteli në stilin e anijes hapësinore, që do të qëndronte mbi atmosferën e Tokës.

Tashmë, ky koncept futuristik, i përbërë nga 24 module që përbëjnë një rrotë gjigante me diametër 190 metra që rrotullohet rreth Tokës, pritet të jetë funksional dhe i hapur për turistët deri në vitin 2027.