Statuja e vjedhur me vlerë 100 mijë euro gjendet pas një dekade

Statuja e vjedhur me vlerë 100 mijë euro gjendet pas një dekade

Një statujë romake e cila daton nga shekulli i Parë para Krishtit është gjetur pothuajse një dekadë pasi ishte vjedhur nga vendi arkeologjik që ndodhet në Itali.

Dy oficerë italianë u hasën me skulpturën pa kokë të veshur me një toga në një dyqan antik në Belgjikë.

Ata menjëherë dyshuan për origjinën e tij, dhe kontrolluan në një bazë të dhënash të objekteve të vjedhura dhe zbuluan se statuja “Togatus” ishte zhdukur që nga viti 2011.

Skulptura besohet të jetë me vlerë rreth 100,000 €.

Të dy oficerët, të cilët punojnë për divizionin e antikave të policisë ushtarake të Karabinierëve, kishin qenë në kryeqytetin belg Bruksel për një hetim të veçantë.

Pas punës, një mbrëmje ata morën rrugën për në rrethin Sablon të qytetit, i cili është i famshëm për dyqanet e tij antike, ku u hasën me figurën e mermerit.

Një hetim konfirmoi se statuja ishte vjedhur nga faqja Villa Marini Dettina në periferi të Romës në nëntor 2011.  Ajo u kthye në Itali në Shkurt të këtij viti, raporton BBC.