Brenda qytetit pa ligje dhe pa policë, ku ndodhin krime shokuese

Brenda qytetit pa ligje dhe pa policë, ku ndodhin krime shokuese

Thellë në kontinentin australian është një qytet i vogël, ku nuk ka prezencë policie dhe për këtë shkak, krimet e dhunshme janë të përditshme.

Bëhet fjalë për qytetin Fregon, që shtrihet në shkretëtirën e Australisë Jugore, 1300 km larg Adelaides. Ky qytet njihet si “shtëpia e krimeve shokuese”.

Në vitin 2016, një infermiere 56-vjeçare u rrëmbye, u përdhunua dhe u vra nga një burrë me precedentë penalë. Ky krim i rëndë bëri që të hidhej dritë mbi ato që po ndodhnin në Fregon.

Javët e fundit, pasi u zbuluan detaje të atij krimi, autoritetet kanë vendosur që në Fregon, ku banojnë 250-300 banorë, të ketë një rajon policie. Ajo që i bindi ishin dëshmitë e shumë mjekëve dhe infermierëve, të cilët thanë se nëse nuk shikonin raste dhune në qytet gjatë një dite, ajo mund të quhej një ditë e mirë.

Gjithashtu, në gjyqin e personit që rrëmbeu, përdhunoi dhe vrau infermieren, u mësua se i pandehuri kishte sulmuar shumë gra përgjatë 20 viteve të fundit.

 

 

 


MË SHUME NGA Kuriozitete