Sakura, diamanti më i madh në botë do të shitet për 38 milionë $

Sakura, diamanti më i madh në botë do të shitet për 38 milionë $

Një unazë diamanti me shkëlqim verbues ngjyrë rozë në vjollcë, pritet të shitet deri në 38 milion dollarë në Hong Kong, bëri me dije shtëpia e ankandeve Christie’s në 23 Maj.

Bizhuteritë e mrekullueshme të Hong Kongut me numrin 19860, do të shfaqen në një vëmendje të jashtëzakonshme.

Çmimin më të lartë të shitjes  sipas shtëpisë së ankandit, do ta ketë “Sakura Diamond”, diamanti më i madh dhe më vezullues në botë i realizuar ndonjëherë cili peshon 15.81 karat .

Kjo mrekulli jashtëzakonisht e rrallë përfaqëson një shprehje unike të identitetit dhe bukurisë magjepsëse, përmes ngjyrës së saj e cila pa dyshim do të rrëmbejë zemrat e njohësve dhe koleksionistëve të shquar në të gjithë botën. “Sakura” vjen nga gjuha  japoneze për lulet e qershisë që lulëzojnë për një kohë shumë të shkurtër në fillim të pranverës.