Shembet Harku i Darvinit

Shembet Harku i Darvinit

Një formacion i famshëm shkëmbor në ishujt Galapagos, i njohur si Harku i Darvinit është shembur.

Sipas Ministrisë së Ambientit në Ekuador e gjitha ndodhi për shkak të erozionit.

Ky formacion kishte marrë këtë emër për nder të biologut britanik, Charles Darvin dhe konsiderohej si një prej destinacioneve më të famshme turistike.

Ishujt Galapagos janë pjesë e Trashëgimisë Botërore të UNESCO për shkak të botës së pasur bimore dhe shtazore.