Ky hotel është frymëzuar nga një tekst kulturor antik

Ky hotel është frymëzuar nga një tekst kulturor antik

Zhengzhou në Kinë konsiderohet një zonë e pazhvilluar e provincës Henan, por së shpejti do të jetë një “qytet parajsë” me zakone kombëtare. Hoteli JianYe – LanHai ZhengFeng, është projekti i parë i ndërtuar me këtë qëllim.

Në dukje duket bashkëkohor, është frymëzuar nga dizajnet tradicionale kineze. Arkitektët u frymëzuan nga teksti i lashtë kinez. Ritet e Zhou. Një pjesë nga ky tekst, i quajtur Kao Gong Ji, frymëzoi veçanërisht arkitektët në tiparet e veçanta të projektimit.

Një tipar i tillë është hapja me hark ku ndërtesa duket se ngrihet nga toka. Dizajni rrethor i zonës së brendshme dhe instalimi qendror udhëheq sytë e mysafirëve lart drejt qiellit. Kjo krijon një lidhje midis kozmosit dhe tokës ndërsa e përshkruan atë si vendin ku koha dhe hapësira takohen.