Kimikati i karkalecave që shndërroi lagunën në ngjyrë rozë

Kimikati i karkalecave që shndërroi lagunën në ngjyrë rozë

Një lagunë në Argjentinë është kthyer në ngjyrë rozë, për shkak të ndotjes nga kimikatet e përdorura nga fabrikat e peshkut.

Këto akuza janë ngritur nga ekspertët dhe aktivistët e kësaj zonë, të cilët akuzojnë fabrikat se kanë përdorur një kimikat për të ruajtur karkalecat, të cilët më pas shiten nëpërmjet eksportit.

Ngjyra sipas ekspertëve është shkaktuar nga sulfiti i natriumit, një produkt antibakterial.