​458 pacientë me COVID-19 në oksigjeno-terapi, 49 në gjendje të rëndë
Sharr Travel

​458 pacientë me COVID-19 në oksigjeno-terapi, 49 në gjendje të rëndë

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar se bazuar në raportet nga klinikat Covid-19 të QKUK-së dhe spitaleve të përgjithshme, në trajtim mjekësor nga COVID-19, janë 591 pacientë.

Sipas njoftimit, prej tyre, 458 me oksigjeno-terapi dhe 49 në gjendje të rënduar shëndetësore në kujdes intensiv mjekësor. 

“Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme”, thuhet në njoftim.

Klinika Infektive, 87 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 47 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 27 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 60 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 24 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 5 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 1 pacient

Spitali i Prizrenit, 55 pacientë

Spitali i Gjakovës, 50 pacientë

Spitali i Pejës, 102 pacientë

Spitali i Gjilanit, 49 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 10 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 32 pacientë

Spitali i Ferizajt, 42 pacientë


MË SHUME NGA Nacionale