Qeni femër Lou hyn në Guinness për shkak të veshëve të gjatë
Sharr Travel

Qeni femër Lou hyn në Guinness për shkak të veshëve të gjatë

Lou, një qen femër trevjeçare nga Shtetet e Bashkuara, dhe veshët e saj me një gjatësi rekord prej gati 34 centimetra ishin ndër të dhënat nga Libri i ri i Rekordeve Guinness për vitin 2022, shkruan Daily Mail.

Lou nuk mund t'ju japë një putër, por ajo mund ta bëjë me veshin e saj të gjatë, dhe secila "palosje" e veshëve të saj është e gjatë rreth 34 cm.

Lou përfundoi në garën për rekord pasi pronari i saj kishte më shumë kohë për t'u shoqëruar me kafshën e saj gjatë pandemisë dhe bllokimit dhe zbuloi se ishte ndryshe nga qentë e tjerë të së njëjtës race.

Gjatësia e veshëve të Lua kaloi pa u vënë re derisa Olsen, një teknik veterinar, i mati ato në kohën e pandemisë. Pastaj ajo vendosi të aplikojë për Librin e Rekordeve Guinness.

Olsen tha se Lou nuk shqetësohet nga veshët e saj të gjatë në jetën e përditshme dhe se ato nuk kërkojnë mirëmbajtje të veçantë, përveç një kontrolli mujor të pastërtisë.

Ajo shtoi se shpreson që fitorja e Luinës do të frymëzojë dashamirët e kafshëve që "të pranojnë specifikat e kafshëve shtëpiake të tyre dhe t'i duan gjithmonë, ashtu siç janë".