280 rrufe brenda orës bien mbi liqen
Sharr Travel

280 rrufe brenda orës bien mbi liqen

Liqeni Maracaibo në Venezuelë goditet çdo orë nga qindra rrufe.

Në këtë rajon, kushtet atmosferike janë të tilla që retë e mëdha të stuhisë në atmosferë prodhojnë shkrepëtima të forta rrufeje natën çdo vit.

Këto stuhi mund të zgjasin deri në 10 orë dhe të shkaktojnë 280 goditje rrufe në orë. Gjatë dekadave të fundit, studiuesit kanë debatuar nëse gazrat natyrorë, si metani, të formuar mbi kënetën në pellgun e liqenit ndikojnë në frekuencën e goditjeve të rrufesë.

Disa studiues argumentojnë se sasia e rrufesë mund të shkaktohet nga uraniumi në gur. Disa besojnë se gazrat përforcojnë efektet e kushteve të tjera atmosferike, ndërsa të tjerët pohojnë se gazrat vetëm zbardhin vetëtimën në një ngjyrë të verdhë ose portokalli.