Fshati i vetëm në botë që nuk ka raportuar asnjë rast të Covid-19
Sharr Travel

Fshati i vetëm në botë që nuk ka raportuar asnjë rast të Covid-19

Në botë ekziston një vend i vetëm që nuk ka raportuar asnjë rast të virusit Covid-19. Dhe ky vend i paprekur nga koronavirusi është ishulli Shën Helena, i lokalizuar 2 mijë kilometra në perëndim të Angolës, pjesë territoriale e Britanisë së Madhe.

Ishulli Shën Helena u bë i njohur që nga Marsi i vitit 2020 sepse ishte vendi i vetëm në Tokë që nuk ka raprtuar asnjë rast të koronavirusit.  Qeveria e Britanisë urdhëroi karantinimin e çdo personi që kthehej në vend por në këtë rast njerëzit që ktheheshin nga Shën Helena nuk e kishin të nevojshme izolimin. Ishulli shpreson se nga mungesa e virusit do të rritet numri i turistëve. 

Për shumë njerëz, Shën Helena është e njohur si vendi ku u internua udhëheqësi i ushtrisë franceze Napoleon Bonaparti dhe ku vdiq më 1821. Turistët mund të shohin shtëpinë ku ai jetoi, e cila tashmë është kthyer në një muze. Gjithashtu atje ka aktivitete të tjera si peshkimi, lundrimi, mot të mirë dhe mundësi eksplorimi të florës dhe faunës.