Karburanti për makinën e dasmës së William dhe Kate u krijua me dy produkte
   Kuriozitete

Karburanti për makinën e dasmës së William dhe Kate u krijua me dy produkte

Mijëra spektatorë u mblodhën jashtë Pallatit Buckingham për të përshëndetur Princin William dhe Kate pas ceremonisë së dasmës. Çifti i lumtur u largua me një kabrio Aston Martin të stolisur me fjongo dhe tullumbace të kuqe, të bardhë dhe blu. Targa e pasme e makinës “kishte” numrin e regjistrimit “JU5T WED”, ndërsa përpara shkronjën “L”.

Makina ishte një dhuratë për princin Charles për ditëlindjen e tij të 21-të nga mbretëresha. Charles ka drejtuar makinën e tij të preferuar për më shumë se pesë dekada. Në vitin 2008 ai kërkoi një burim më të qëndrueshëm karburanti për udhëtimet e tij. Ai i kërkoi vetë kompanisë të bënte ndryshimin. Megjithatë, ai ka hasur në reagimet e inxhinierëve të cilët kanë pohuar se makina do të “shkatërrohet” me karburant bioetanol.

Bioetanoli, i njohur gjithashtu si bionaftë, është zëvendësuesi “i gjelbër” i karburanteve tradicionale dhe premton transport më të mirë, më të lirë dhe më të pastër.


APR
Romay Lift