Pse ky restorant në Indi nuk pranon klientë meshkuj të pashoqëruar?
Sharr Travel

Pse ky restorant në Indi nuk pranon klientë meshkuj të pashoqëruar?

Kemi parë herë pas here shumë restorante që provojnë truke të ndryshme për t’u bërë më të njohur dhe në fund për të tërhequr më shumë klientë.

Të tjerë i detyrojnë kamarieret të veshin rroba të hapura dhe të tjerë ndjekin strategji më të zakonshme dhe normale, të tilla si orari i lumturisë ose shërbimi i ëmbëlsirave dhe pijeve në tryezën e Shën Valentinit për dy.

Por restoranti Gopi Bhojnalaya, i vendosur në Jaipur, një qytet indian, kishte një ide tjetër. Ai nuk pranon klientë meshkuj në tavolinat e tij nëse nuk shoqërohet nga një grua.

Nëse ushqimi është i mirë (kusht i rëndësishëm), ky “rregull” mund ta bëjë restorantin një atraksion për çiftet në qytet që duan të dalin për të ngrënë.

Por diçka që pronarët mund të mos e kenë menduar është se disa klientë të mundshëm mund të dëshirojnë të dalin në grup, ose çifti i tyre ose një mikeshë mund të mos jenë në gjendje t’i shoqërojë ata dhe në fund të preferojnë një vend tjetër për të ngrënë.

Një hap edhe më serioz do të ishte akuzimi i kompanisë për anshmëri ndaj burrave dhe se nuk mbështet barazinë e dy miqve, pasi nuk është sqaruar nëse i njëjti rregull vlen edhe për gratë. Kjo do të thotë, ato nuk mund të ulen në dyqan nëse nuk shoqërohen nga një burrë. Gjë që ndoshta nuk duhet të jetë kështu, pasi nuk është bërë asnjë raport përkatës.


MË SHUME NGA Kuriozitete