Lirohet pasi kaloi 20 vjet në burg, vëllai binjak pranoi se e kishte kryer
   Kuriozitete

Lirohet pasi kaloi 20 vjet në burg, vëllai binjak pranoi se e kishte kryer

Një person që kaloi gati njëzet vjet në burg për vrasje u lirua pasi vëllai i tij binjak zbuloi se e kishte kryer krimin.

Kevin Dugar u lirua nga burgu i Cook County të Chicagos të mërkurën pasi iu miratua ankesa, raporton foxnews.

Në vitin 2003, Dugar u dënua për një vrasje që kishte ndodhur në qytetin amerikan. Vëllai i tij binjak, Karl Smith, rrëfeu se ishte fajtori dhjet vjet më vonë në një letër që i shkroi Dugarit.

“Duhet ta heq këtë barë para se të më vrasë”, shkroi Smith në një letër të vitit 2013 drejtuar vëllait të tij të burgosur teksa rrëfeu krimin. “Kështu që unë do të pastrohem dhe do të lutem që të më falësh”.

Edhe pse një gjyqtar mohoi rigjykimin për rastin e Dugarit në vitin 2018, duke vënë në dyshim besueshmërinë e rrëfimit, vendimi u anulua më vonë nga Gjykata e Apelit. Avokati i Dugarit, Ron Safer, argumentoi se një juri do të përcaktonte një rezultat tjetër, duke pasur parasysh provat e reja të çështjes.

Pas rrëfimit të Smith, prokurorët argumentuan se Smith u pastrua vetëm pasi u dënua për përfshirjen në një vrasje në vitin 2008 dhe grabitje të armatosur që la një djalë 6-vjeçar të vdekur. Ai po vuante një dënim me 99 vjet burg.

Sipas raporteve nga Chicago Tribute, Kevin Dugar ka vendosur të jetojë në një objekt rezidencial kalimtar për 90 ditë si kusht për lirimin e tij. Avokati i tij thotë se shpreson që çështja e klientit të mos rigjykohet. 


MË SHUME NGA    Kuriozitete