Rrufeja 767 kilometra e gjatë thyen rekordin botëror
   Kuriozitete

Rrufeja 767 kilometra e gjatë thyen rekordin botëror

Një rrufe 767 km e gjatë përshkoi tre shtete jugore të SHBA-së dhe është verifikuar nga Organizata Botërore Meteorologjike se ka thyer rekord botëror.

E quajtur megaflash, shkarkimi i rrallë horizontal me shpejtësi të ulët mbuloi 768 kilometra (477 milje) midis reve në Teksas dhe Misisipi në Prill 2020.

Ai u zbulua nga shkencëtarët që përdorin teknologjinë satelitore dhe distanca e saj – duke mposhtur rekordin e mëparshëm me 60 km – konfirmuar nga një komitet i Organizatës Botërore Meteorologjike. Një tjetër megaflash që ndodhi mbi Uruguaj dhe Argjentinë në Qershor 2020 vendosi gjithashtu një rekord të ri, si më i gjati me 17.1 sekonda.

Shkencëtarët thonë se zona në të cilën ndodhen këto shtete janë veçanërisht të prirura ndaj rrufesë.

 


APR
Romay Lift