Një gur i çmuar shitet për gati 145 mijë dollarë në një ankand në Alaskë
   Kuriozitete

Një gur i çmuar shitet për gati 145 mijë dollarë në një ankand në Alaskë

Një gur i çmuar, i faturuar si një nga opalët më të mëdhenj me cilësi të çmuar të gjetur ndonjëherë, u shit për 143 mijë e 750 dollarë në një ankand në Alaskë të dielën.

Opali, i quajtur “Americus Australis”, peshon më shumë se 11 mijë e 800 karat, sipas shtëpisë së ankandeve Alaska Premier Auctions & Appraisals. Ajo gjithashtu ka një histori të gjatë.

Kohët e fundit, ajo u mbajt në një dollap prej liri në një shtëpi në Big Lake, në veri të Anchorage, nga Fred von Brandt, i cili minon ar në Alaskë dhe familja e të cilit ka rrënjë të thella në biznesin e gurëve të çmuar.

Opali është më i madh se një tullë dhe është i ndarë në dy pjesë, për të cilën von Brandt tha se ishte një praktikë e përdorur dekada më parë për të provuar cilësinë e gurëve të çmuar.

Von Brandt tha se guri ka qenë në familjen e tij që nga fundi i viteve 1950, kur gjyshi i tij e bleu atë nga një tregtar opal australian i quajtur John Altmann.

Von Brandt tha se opali për dekada ishte nën kujdesin e babait të tij, Guy von Brandt, i cili vendosi se ai ishte “i mbyllur mjaft gjatë, se është koha për ta nxjerrë atë përsëri në botë dhe për të parë se çfarë interesi mund të gjenerojë”.


APR
Romay Lift