Eshtrat 1200 vjeçare të fëmijëve zbulohen në Peru
   Kuriozitete

Eshtrat 1200 vjeçare të fëmijëve zbulohen në Peru

Arkeologët në Lima prezantuan të martën mbetjet e mumifikuara të 20 individëve, tetë prej tyre fëmijë, të gjetura kohët e fundit në një zonë të madhe në jug të kryeqytetit të Perusë.

Ato u ekspozuan krahas qeramikës dhe objekteve të tjera të cilat gjithashtu u zbuluan.

Zbulimi u bë në Cajamarquilla, një epiqendër me më shumë se 1400 vjet që ndodhet 16 kilometra në verilindje të sheshit kryesor të Lima.

Mumiet e fëmijëve janë të lidhur me një mumje, një burrë nga një klasë e lartë, i cili u gjet me duar që mbulonin fytyrën, e zbuluar në vitin 2021.


APR
Romay Lift