Rohde ofron bashkëpunim për sistemin prokurorial të Kosovës
Foto: Këshilli Prokurorial i Kosovës
Kosovë

Rohde ofron bashkëpunim për sistemin prokurorial të Kosovës

Emine Hoti /RTKlive

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Jetish Maloku, është pritur në takim nga ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Joern Rohde.

Temë e diskutimit ishin angazhimet dhe tejkalimi i sfidave aktuale, bashkëpunimi në fushën e ndihmës juridike ndërkombëtare, realizimi i planeve të punës dhe forcimi i besimit të qytetarëve në sistemin prokurorial. 

Sipas njoftimit, Maloku falënderoi ambasadorin Rohde për kontributin e madh të organizatave gjermane, përfshirë IRZ-në dhe GIZ-in, për implementimin e projekteve në fushën e komunikimit publik, të Sistemit Elektronik për Menaxhimin e Rasteve në ZMNV, Projektit të BE-së, EUKOJUST dhe hartimin e akteve dhe udhëzuesve praktikë të punës.

Ndërkaq, ambasadori Rohde ka theksuar gatishmërinë e tij për thellimin e bashkëpunimit në fushën e sundimit të rendit dhe ligjit dhe në forcimin e llogaridhënies, transparencës dhe integritetit të sistemit prokurorial në Kosovë.

Të dy bashkëbiseduesit u pajtuan për vazhdimin e bashkëpunimit përmes projekteve të ndryshme, me qëllim të ngritjes së efikasitetit dhe transparencës së sistemit prokurorial.