Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet
Foto: RTK
Kosovë

Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet

Kimete Kasumi/ RTKlive

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit.

Prizren

1.

NS 110/10[kV] Prizren 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zhupa (kodi: 31000026) prej orës 12:00 deri në ora 13:30

Vendet: Fshatrat: Bogushevc, Drajçiq, Gornjasellë, Llokovicë, Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Poshtme, Manastricë, Mushnikovë, Nebregoshtë, Pllanjan, Prevallac, Reçan, Sredskë, Stajkoc dhe Struzhë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, eleminimi i pikave të nxehte në ndërprerës.

2.

Nga NS 35/10[kV] Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Hoqa e Qytetit  (kodi: 30035005)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Skenderaj

Në LP 20[kV] Runiku)  pa tension do të mbesin:

NS-net 20/0.4[kV] – Stabilimenti në Vitak prej orës 10:00 deri në ora 14:00

1.NS 20/0.4[kV] Syrigan                        (kodi: 74000005068)

2.NS 20/0.4[kV] Syrigan                        (kodi: 74000005040)

3.NS 20/0.4[kV] Bajë                             (kodi: 74000005039)

4.NS 20/0.4[kV] Radishevë -2 (Hulaj) (kodi: 74000005051)

5.NS 20/0.4[kV] Radishevë-1               (kodi: 74000005037)

6.NS 20/0.4[kV] Runik-Kisha               (kodi: 74000005036

Vendet: Runik, Banjë, Suriganë, Radishevë dhe Terrnovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shkarkuesve të mbitensionit 10kV me shkarkues 20kV, ndërrimi i siguresave të tensionit të mesëm, pastrimi i trasesë.

Gjilan

1.

NS 35/10[kV] Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Uglari (kodi: 60060016)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Bilincë, Inatoc (një pjesë), Llovcë, Malishevë, Malishevë e Poshtme, Pograjë, Sllubicë (një pjesë), Stublinë, Uglar dhe Zabeli i Sahit Agës.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të kalbura të tensionit të mesëm të drurit me shtylla të reja, përforcim i rrjetit, degëzimi kah Llovca.

Prishtinë

1.

NS 220/35/10[kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fshatrat 2  (kodi: 14000010) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Sibofc, Lluzhan, Penuhë, Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, demontim i shtyllave 10kV.

2.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 (H03) do të ndërprehet:

NS 35/10(20)kV Mazgiti  (H05) pa tension mbesin daljet 35kV (Besia  dhe bizneset Koliq)  prej orës 00:10  deri në ora 00:30.

Vendet: Prugovci-1(te Villa Natyra Verbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidoll, Tenezhdoll, Kazerma e FSK në Vranidoll, Barilevë- Lecët,Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company, Prugovc Zuqollët, Ibër Lepencin dhe NTPM Tehnologie Mabetex Group- Besi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive e LP 35 kV, kthimi i furnizimit me Kosova A.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10[kV] Gjakova  III  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Elektrokosova  (kodi: 81084020) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: Ali Pashë Tepelena, Armand Pier Pailand (2 konsumatorë), Fan Stilian Noli, Ferhat Binishi, Ismail Qemali, Marin Barleti, Mbretresha Teuta, Musa Zajmi, Naum Veqilhargji, Nënë Tereza dhe Selman Riza.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i TS 10/04[kV] dhe kthimi në furnizim të rregullt i TS 10/04[kV]  nr.66 dhe TS 10/04[kV] nr. 67 kah Qendra.

Ferizaj

1.

Në  NS 35/10 [kV] Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Carraleva (Kodi: 41046004)  prej orës 09:00 deri 16:00

Vendet: Pjesë e Shtimes, Qesta Reçakut,Reqaku, Belinci, Caraleva Topilla, Llanishta, Devetaku, Grejqevci, Zborci, Pjetkreshtica, Duga dhe Karaçica.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

16.06.022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

NS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] j6 Rezervaret- KFOR (kodi: 13000002) nga ora 12:00 deri 14:00

Vendet: Bardhoshi dhe  Bërnica e Ulët, Barilevë Sheshivarët, Shaljanët, te Xhamia, Drenovc Gashët, ”Kuvilab” private, Rub Shpk-Samir Rexha, ndriçimi publik për autostradë, Prugovc- Kaçurët

Arsyeja: Energjizimi i trafostacionit ekzistues të ndriçimit publik në Autoudhën R7.

17.06.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Meje 1 (Lapidari) (kodi: 80080006130) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10/0.4kV[kV] Shishmon i Rrafshët 2 (kodi: 80080006032prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10 0.4kV [kV] TS Dallashaj (kodi:80080006137) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Meje 1, Shishman i Rrafshët 2 dhe Dallashaj.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve të rinj.

Prishtinë

1.

NS 35/10 [kV] Parku i Biznesit do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llapushniku (kodi: 16023003  ) nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga 17:30-18:00

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik, Kleqkë e re.

Arsyeja: krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.
NS 10/0.4[kV] që mbesin pa tension nga ora 09:00 deri 18:00 janë:

NS 10/0.4[kV] Vuçak       Kodi:16023003060)

NS 10/0.4[kV] Xhurgjicë trafoja e vjetër Kodi:16023003061)

NS 10/0.4[kV] Xhurgjicë trafa te Shabani               Kodi:16023003062)

NS 10/0.4[kV] Gjurgjicë, Morinë e Ulët Kodi:16023003161)

NS 10/0.4[kV] Orllat Bujup trafa vjetër   Kodi:16023003052)

NS 10/0.4[kV] Orllat Bujup te Kurumet   Kodi:16023003053)

NS 10/0.4[kV] Orllat Bujup te Afrimi        Kodi:16023003055)

NS 10/0.4[kV] Orllat mahalla e xhamise te Qallaket           Kodi:16023003064)

NS 10/0.4[kV] Bujupët-Kodralit ZPRR 2016            Kodi:16023003198)

NS 10/0.4[kV] Terpezë trafoja e vjetër   Kodi:16023003068)

NS 10/0.4[kV] Terpez te shkolla                 Kodi:16023003069)

NS 10/0.4[kV] Terpez te Lahovit                Kodi:16023003070)

NS 10/0.4[kV] Sabit Kleçka           Kodi:16023003176)

NS 10/0.4[kV]    Kodi:16023003247)

NS 10/0.4[kV] Orllat  Bytyqet trafa vjeter              Kodi:16023003065)

NS 10/0.4[kV] Orllat  Bytyqet e pompes benz.    Kodi:16023003067)

NS 10/0.4[kV] Lagjja Bytyqi-Orllat             Kodi:16023003192)

NS 10/0.4[kV] Bytyqët e reja (bashinvestim)       Kodi:16023003215)

NS 10/0.4[kV] Hasan Gashi “GURËBARDHI”shpk Kodi:16023003199)

NS 10/0.4[kV] Shpk “Graniti&Co”-Kleqkë              Kodi:16023003229)

NS 10/0.4[kV] “Joni Fix”-Sami Zogaj         Kodi:16023003243)

NS 10/0.4[kV] Gani S Krasniqi     Kodi:16023003246)

NS 10/0.4[kV] Negrovc Llokma   Kodi:16023003056)

NS 10/0.4[kV] Negrovc te shkolla              Kodi:16023003057)

NS 10/0.4[kV] Negrovc te Pllavit                Kodi:16023003058)

NS 10/0.4[kV] Negrovc te Vargi Kodi:16023003059)

NS 10/0.4[kV]Kodi:16023003244)

NS 10/0.4[kV] Berishë te antenat             Kodi:16023003071)

NS 10/0.4[kV] Novosellë trafoja  e vjetër              Kodi:16023003072)

NS 10/0.4[kV] Novosell trafoja e re          Kodi:16023003073)

NS 10/0.4[kV] Divlak       Kodi:16023003074)

NS 10/0.4[kV] Kleqkë e re            Kodi:16023003194)

NS 10/0.4[kV] Orllat Bujup te Kryqi Kodi:16023003054)

NS 10/0.4[kV] Orllat Mahalla e xhamisë, trafostacioni i vjetër te xhamia Kodi:16023003063)

NS 10/0.4[kV] Orllat Shkolla e re                Kodi:16023003160)

NS 10/0.4[kV] Foniqet   Kodi:16023003175)

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e re.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.
Arsyeja:  Vendosja e konzollave dhe shtrirja e përçuesve dhe energjizimi i rrjetit të ri 10kV, si dhe ngritja e shtyllave nën tension.

2.

NS 110/10 [kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Nr.6 Ilirida   (kodi: 12000002) nga ora 09:00 deri 09:10 dhe nga 17:50-18:00

Vendet: Aktashi dhe qendra (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.
NS 10/0.4[kV] që mbesin pa tension nga ora 09:00 deri 18:00 janë:

NS 10/0.4[kV] Shkolla e Larte Teknike    (Kodi:12000002010)

NS 10/0.4[kV] Shefki Berisha”Terraplan&Partners”Sh.p.k.(Kodi:12000002125)

NS 10/0.4[kV] ILIRIA BULLDING SH.P.K   (Kodi:12000002205)

NS 10/0.4[kV] Dukagjini 3            (Kodi:12000002013)

NS 10/0.4[kV] Senol Ata “KONAK”SH.P.K             (Kodi:12000002186)

NS 10/0.4[kV] Dukagjini 2            (Kodi:12000002012)

NS 10/0.4[kV] Dukagjini 1            (Kodi:12000002095)

NS 10/0.4[kV] Shpenzimet vetanake      (Kodi:12000002135)

NS 10/0.4[kV] B.Pr. Shaip Zuqolli(Mitrovica)       (Kodi:12000016126)

NS 10/0.4[kV] Rambuje 1             (Kodi:12000016072)

NS 10/0.4[kV] Afrim Durmishi    (Kodi:12000016203)

NS 10/0.4[kV] Hoteli I vetmuar (Kodi:19100005014)

NS 10/0.4[kV] S 11           (Kodi:19100005056)

NS 10/0.4[kV] Raifasen Banka    (Kodi:19100005069)

NS 10/0.4[kV] C-7            (Kodi:19100005013)

Vendet: Aktashi, qendra (një pjesë), Shkolla Teknike, Iliria Building Dukagjini 1,2,3, Raifaisen banka, një pjesë rr. Rrustem Statovci, një pjesë e rr. Hamëz Jashari, një pjesë e rr. Hakif Zejnullahu, një pjesë e rr. Eqrem Çabej, një pjesë e rr. Mujë Krasniqi.

Arsyeja: Vendosja e kabllos së re.

17.06.022

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

Nga NS 35/10[kV] Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Poslishta (kodi: 30035006 )  nga ora 15:00 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Poslishtë dhe Vlashnjë.

Arsyeja: Punime sipas zgjidhjes teknike dhe rekomandimeve nga komisioni për përmirësimin e vërejtjeve.

Gjakovë

1.

NS 110/10[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Elektromotori Deva  (kodi: 81000003) prej orës 09:00  deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: Abdurrahim Buza, Aleksandër Moisiu, Anton Qeta (1 konsumatorë), Asim Vokshi (1 konsumatorë), Avni Rrustemi, Bashkim Idrizi (1 konsumatorë), Dëshmorët e Lirisë, Faik Konica, Gjergj Fishta, Ilir Soba, Isa Grezda, Kongresi i Manastirit, Korab Binxhiu (një pjesë), Lidhja e Prizrenit, Mic Sokoli, Migjeni, Orize,  Londra, Vashingtoni, Yket e Erenikut dhe Ymer Prizreni.

Arsyeja: Realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe Projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Pejë

1.

NS 110/10[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Zahaqi (Kodi: 51000010)  nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Bllagaj, Llabjan, Pavlan, Qyshk dhe Zahaq.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe Projektit të aprovuar, ngritja e shtyllave të tensionit të mesëm.

Punimet në rrjet, linku: https://www.keds-energy.com/shq/punimet-ne-rrjet/njoftohu-per-punime-ne-rrjet/

Harta e punimeve në rrjet, linku: https://outage.keds-energy.com/Main.aspx?lan=al&trh=


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa