Mbetet pikëpyetje nëse grevistët do të marrin pagat e shtatorit
Foto: Qeveria e Kosovës
Kosovë

Mbetet pikëpyetje nëse grevistët do të marrin pagat e shtatorit

Jeton Musliu/RTKlive

Procesi mësimor ka filluar sot, pas një muaji grevë nga ana e mësimdhënësve.

Megjithatë, mbetet ende e paqartë nëse Ministria e Financave do të bëjë transferimin e pagave për ata që kanë qenë pjesëmarrës në këtë grevë.

RTKlive ka kontaktuar me disa mësimdhënës të cilët kanë konfirmuar se deri më tash, në llogaritë e tyre nuk u kanë dalë pagat.

Në anën tjetër, ministri i Financave, Hekuran Murati, deklaroi ditë më parë, pas mbledhjes së Qeverisë, se do të veprohet sipas ligjit.

Mosmarrjen e pagave nga ana e mësimdhënësve, deri më tash, e kanë konfirmuar edhe nga SBASHK-u.

Asociacioni i Komunave të Kosovës, i ka dhënë afat qeverisë që të ekzekutojë pagat për punëtorët që janë në grevë deri më 5 tetor.

Kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës, Sazan Ibrahimi, ka bërë  të ditur se nuk ka marrë ndonjë informacion nga komunat për ekzekutimin ose jot ë pagave të shtatorit.

Greva në arsim dhe administratën publike është ndërprerë sipas vendimit të Këshillit Grevist të BSPK-së, deri në janar 2023.

Kërkesat e tyre ishin për rritje të pagës për 100 euro, deri në miratim të Ligjit të Pagave, sigurimi shëndetësor dhe disa kërkesa atë tjera.

 

 

 


MË SHUME NGA Kosovë