Dorëzohet aktakuza e ndryshuar ndaj Thaçit, Veselit, Krasniqit e Selimit
Foto: RTKLive
Kosovë

Dorëzohet aktakuza e ndryshuar ndaj Thaçit, Veselit, Krasniqit e Selimit

Valbona Thaçi / RTKLive

Bazuar në vendimet e Gjykatësit të Procedurës Paraprake më 22 korrik 2022 dhe më 29 shtator 2022, Zyra e Prokurorit të Specializuar, më 30 shtator, dorëzoi aktakuzën e konfirmuar të ndryshuar në çështjen kundër Thaçit, Veselit, Krasniqit dhe Selimit.

Kjo aktakuzë përbëhet nga dhjetë pika, me të cilat të akuzuarit ngarkohen për krime lufte e kundër njerëzimit.

Sipas aktakuzës, mes së paku prillit 1998 dhe janarit 1999, komandanti i Zonës Operative të Drenicës, Sylejman Selimi, Sabit Geci dhe shumë anëtarë të tjerë të UÇK-së mbajtën të paktën 25 persona, për periudha të ndryshme kohore dhe pa proces të rregullt ligjor, në ish-stacionin policor dhe disa lokacione tjera në Likoc, Skenderaj.

Në këtë aktakuzë përmenden edhe Sylejman Selimi, Fatmir Limaj, Sabit Geci, Lahi Brahimaj, Rrustem Mustafa, Latif Gashi, Shukri Buja.


MË SHUME NGA Kosovë