Gratë protestojnë kundër vendimit për targa |Foto
Foto: RTK2
Kosovë

Gratë protestojnë kundër vendimit për targa |Foto

J.Musliu/RTKlive

Nën moton “Nënat e Kosovës, kundër getos së Kurtit”, në Mitrovicën e veriut, sot pati protestë. Protestueset gra, rreth orës 15:00, bën një marsh, duke kundërshtuar vendimet e fundit të Qeverisë së Kosovës që ka të bëjë me targat e automjeteve.

Gratë protestuese  mbanin pankarta të shumta me mbishkrimin “Kurti, nuk të jap fëmijë” dhe “Nuk është modë, dua paqe”, “Nuk dua shtet tjetër, dua Serbinë time!” etj.

Kjo protestë është paralajmëruar një ditë më parë në një konferencë për media nga Gordana Saviq, shefe e shërbimit për promovimin e shëndetit dhe kërkimin shkencor në Qendrën Spitalore Klinike në Mitrovicën Veriore, raporton RTKlive.