Vërshimet në Istog e Klinë kane shkaktuar dëme të mëdha |Video
Foto: RTKlive
Kosovë

Vërshimet në Istog e Klinë kane shkaktuar dëme të mëdha |Video

Islam Haxhiu / RTK

Vërshimet kanë shkaktuar dëme të mëdha edhe në Istog e Klinë. Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, doli në vendngjarje për të parë nga afër dëmet e shkaktuara nga këto vërshime.

Kurti tha se u njoftuan me dëmet që janë shkaktuar duke vizituar edhe pjesëtarët e FSK-së të cilët janë angazhuar si dhe dy familjet e evokuara e që janë vendosur në Qendrën e Mjekësisë Familjare.

Edhe kryetari i komunës Zenun Elezaj, e konfirmon situatën e vështirë në të cilën mbrëmë ishin banorët e kësaj lagjeje por edhe shumë vendbanimeve tjera të Klinës.

Mirëpo, më e keqja është shmangur pas intervenimit të njësive emergjente të komunës për shkarkimin e ujit në lumin Klina, thotë Faruk Smajli, drejtor i Inspektoratit.

Përndryshe dëme të mëdha janë shkaktuar edhe në biznese dhe bujqësi pasi që Drini i Bardhë ka dalë nga shtrati.


MË SHUME NGA Kosovë