Sekuestrohen mbi 35000 litra pije alkoolike të prodhuar pa autorizim
Foto/ Doga e Kosovës
Kosovë

Sekuestrohen mbi 35000 litra pije alkoolike të prodhuar pa autorizim

V. Thaçi / RTKlive

Dogana e Kosovës njofton se pas bastisjes nga njësit e Doganës ne lokacionin e dyshuar në fshatin Novak, kanë gjetur sasinë 32,850.00 litra verë dhe 2,350.00 litra raki rrushi të prodhuara pa autorizim të nevojshëm e cila ishte në pronësi të kompanisë së dyshuar.

Sipas njoftimit pijet alkoolike të konstatuara në depon e pa autorizuar nga dogana për prodhim dhe mbajtje janë pllombuar, derisa sasia e gjetur është:

- Verë e kuqe e prodhuar ne vitin 2021, Merlot 14% alk., sasia 5,000.00 litra;

- Verë e kuqe e prodhuar ne vitin 2021, CabernetSauvignon 14% alk., sasia 7,000.00 litra;

- Raki rrushi 2021, 43% alk., sasia 2,150.00 litra;

- Verë e kuqe e prodhuar ne vitin 2022, Merlot 13% alk., sasia 5,000.00 litra;

- Verë e kuqe e prodhuar ne vitin 2022, CabernetSauvignon 12.5% alk, sasia 15,850.00 litra;

- Raki rrushi 2022, 45% alk., sasia 200.00 litra;

- Mbetje te verës, sasia 200.00 litra;

“Për mallin e konstatuar dhe të ndaluar, taksat e akcizës arrin në vlerën rreth 30.000 mijë euro. Rasti ka vazhduar për hetime të mëtejme pas intervistimit të personave përgjegjës”, thuhet në njoftimin e Doganës. 

Dogana e Kosovës ka aplikacionin e Dogana për pajisjet e mençura android dhe ios, i cili mundëson lajmërim të parregullsive dhe sjelljeve jo profesionale me komunikim të sigurt dhe gjithashtu ofron shërbime tjera me qëllim të shërbimit ndaj qytetarëve dhe komunitetit të prodhuesve dhe tregtisë në përgjithësi.


MË SHUME NGA Kosovë