Kthimi i legjendës: Arrin Defender i ri i Land Rover
Sharr Travel

Kthimi i legjendës: Arrin Defender i ri i Land Rover

Defender krejt i ri ndryshon modelin klasik që ndërpreu prodhimin tre vjet më parë.

Defender i vjetër kaloi në legjendë në vitin 2016 kur, pas gati shtatë dekadash, përfundoi prodhimi serik i automjeteve, i cili që nga fillimi i tij deri në fund kishte një pamje kubike të veçantë, me trup të përkohshëm të rimodelimit.

Sidoqoftë, disa vjet më parë, Land Rover vendosi të mbyllë Defender klasik dhe t'u ofrojë klientëve të tij një version të azhurnuar dukshëm, i cili do të ketë ende karakteristika të jashtëzakonshme të drejtimit jashtë rrugës tipike për paraardhësit e tij.

Modeli i ri ka akoma një siluetë "kubike", me elemente individuale të stilimit të frymëzuara nga dizajni origjinal i makinës.

Fillimisht, klientëve do t'u ofrohen dy motorë me naftë, më pas një benzinë me 4 cilindra, si dhe një motor benzinë me 6 cilindra me një makinë hibride të butë.

Land Rover gjithashtu planifikon të lansojë hibridin plugin-in Defender në vitin 2020.

Nafta bazë është një 2.0 SD4 me 200 kuaj fuqi, dhe për ata që duan më shumë fuqi është në dispozicion një motor me të njëjtin vëllim, por me 240 kuaj fuqi.

Versioni bazë i benzinës është 2.0 Si4 me 300 "kuaj", dhe në krye të ofertës është përmendur 6-cilindra 3.0 i6 me motor hibrid të butë, me një fuqi totale  400 kuaj fuqi.

Defender i ri i Land Rover do të debutojë në panairin e veturave në Frankfurt, i cili fillon sot.