Lamborghini regjistron shitjet më të mira të tremujorit të parë më 2022
Auto

Lamborghini regjistron shitjet më të mira të tremujorit të parë më 2022

Lamborghini ka njoftuar se shiti 2,539 automjete globalisht në tre muajt e parë të vitit 2022, duke shënuar tremujorin më të mirë të historisë së markës italiane.

Një rritje prej pesë për qind krahasuar me performancën e saj në vitin 2021, fitimi është i dukshëm sepse ky ishte një “vit rekordi” për prodhuesin italian të supermakinave.

Lamborghini shiti gjithsej 8,405 automjete midis janarit dhe dhjetorit 2021, duke e bërë atë vitin më të mirë të shitjeve të prodhuesit të automjeteve.

“Ne kemi bërë një fillim të fortë të një viti që do të sjellë sfida të reja në shkallë globale”, citohet të ketë thënë Stephan Winkelman, CEO i Lamborghini.

“Çdo muaj porositë që marrim tejkalojnë prodhimin tonë. Aktualisht kemi mjaftueshëm porosi për të mbuluar me lehtësi më shumë se 12 muaj prodhim”.

Prodhuesi i automjeteve e ndan botën në tre makro-rajone, dhe ai me performancën më të mirë është ai që e quan EMEA (Evropë, Lindja e Mesme dhe Afrikë), të cilat së bashku përbënin 40 për qind të shitjeve të markës.

Amerika përbën 32 për qind të shitjeve, ndërsa rajoni i Azisë-Paqësorit mori 28 për qind të Lambo-ve në botë në tremujorin e parë.

Pothuajse të gjitha tregjet panë rritje të shitjeve, përveç Rusisë, ku janë pezulluar operacionet e biznesit.

Ndërkohë bëhet e ditur se shumica e klientëve zgjodhën të blinin SUV të Lamborghini, me Urus që përbën pothuajse 61 për qind të shitjeve të markës.

Në total, prodhuesi i automjeteve shiti 1,547 Urus, 844 Huracans dhe 148 Aventadors, që po arrin në fund të ciklit të tij të prodhimit.


MË SHUME NGA Auto