Kujtimi i një ikone arti Bugatti Centodieci
Auto

Kujtimi i një ikone arti Bugatti Centodieci

Bukuria skulpturore takohet me fuqinë ikonike

Centodieci vazhdon kursin e suksesshëm 110-vjeçar të dizajnit dhe performancës së jashtëzakonshme të Bugattit, duke ringjallur kujtesën e historisë së fundit të markës. Me Centodieci – italisht për 110 – Bugatti krijoi një riinterpretim të EB110 epokale, e cila, kur u prezantua në vitin 1991, u konsiderua supermakina më e shpejtë dhe më e jashtëzakonshme e kohës së saj. EB110, i ndërtuar nga Romano Artioli në Itali, ishte një hap i rëndësishëm i ndërmjetëm për rithemelimin e Bugattit në 1998 dhe për kthimin në rrënjët franceze në Molsheim.

Frymëzuar nga modeli historik, Centodieci i shtyn të gjithë kufijtë e imagjinatës me performancën e tij të lë pa frymë dhe dizajnin pionier. Duke shfaqur një interpretim modern të formës klasike të pykës dhe me motorin ikonik W16, Centodieci e transporton EB110 me hijeshi në një mijëvjeçar të ri. Dhjetë automjetet me botime të kufizuara dallohen për elegancën e tyre të përsosur dhe bukurinë skulpturore, duke e bërë Centodieci një vepër arti të vërtetë dhe të prekshme. /E.Shallci


MË SHUME NGA Auto