Zero emetime në ajër, në Australi shitet makina e parë me hidrogjen
Auto

Zero emetime në ajër, në Australi shitet makina e parë me hidrogjen

rtsh

Makina e parë me hidrogjen do të shitet në Australi. Makina e cila ka zero emetime karikohet vetëm për 5 minuta dhe lëshon në ajër vetëm ujë

Hyundai Nexo mund të përshkojë 800 km me një mbushje të plotë dhe makina nuk prodhon CO2 dhe as emetime të tjera, por madje purinikon ajrin ku kalon.

Automjeti prodhon energjinë e tij elektrike kur gazi kalon mes një membrane dhe takon me ajrin që merret nga mjedisi i jashtëm.


MË SHUME NGA Auto