Veturat që janë shitur më së shtrenjti ndonjëherë

Veturat që janë shitur më së shtrenjti ndonjëherë

Koleksionuesit e veturave serioze janë detyruar që t’i shpenzojnë dhjetëra miliona dollarë për të qenë kujdestari i radhës së veturave më të vlefshme në planet.

Numri i ulët i prodhimit, dizajni estetik, origjinaliteti dhe pastërtia e pashembullt janë disa nga karakteristikat që shtyjnë dikë të shpenzojë shifra astronomike për vetura të rralla.

Historia, pronarët e mëparshëm dhe origjina vihen në shprehje po ashtu.

Më poshtë janë veturat më të shtrenjta që janë blerë në ankand ndonjëherë, bazuar në rregullimin e inflacionit:

1935 Duesenberg SSJ – 22 milionë dollarë

1955 Jaguar D-Type – 22,737,329 dollarë

1956 Aston Martin DBR1 – 23,049,002 dollarë

1964 Ferrari 275 GTB/C Speciale 27,940,000 dollarë

1967 Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider – 29,578,000 dollarë

1956 Ferrari 290 MM – 29,649,000 milionë

1957 Ferrari 335 S – 37,281,000 dollarë

1962 Ferrari 250 GTO – 48 milionë dollarë

 


MË SHUME NGA Auto