Lamborghini ka modelin e ri më të shitur në histori
Sharr Travel

Lamborghini ka modelin e ri më të shitur në histori

Prodhuesi italian prodhoi 14.022 kopje të Hurracan në vetëm pesë vjet, ndërsa i njëjti numër i makinave Gallardo zgjati për dhjetë vjet.

Lamborghini SUV Urus aktualisht është modeli më i kërkuar nga prodhuesi italian, por historikisht makina më e shitur është Huracan, e cila është bërë që nga viti 2014.

Në fakt, kompania ka dashur të etiketojë në mënyrë specifike prodhimin e 14.022. njësive të këtij modeli duke pasur parasysh se automjeti i solli Hurracan titullin e Lamborghini-it më të shitur të të gjitha kohërave pasi u arrit për 5 vjet, ndërsa modeli më i shitur - Gallard deri më tani, kërkonte shumë më tepër kohë (2003-2013).

Në Lamborghini deklarojnë se versioni i coupe Hurracan në ngjyrën e jashtme "Grigio Titans" është i destinuar për klientët në Korenë e Jugut.

Sa i përket rezultateve të shitjeve për vitin aktual, Lamborghini dërgoi 1.211 Hurracans, 649 Aventadors dhe sa më shumë 2,693 SUV Urus në gjysmën e parë të 2019.

Gjithsej 4,553 vetura me simbolin e demit janë prodhuar në gjashtë muajt e parë, një rritje prej 96% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2018.