​“Nissan” mohon ndarjen e mundshme nga “Renault”
Sharr Travel

​“Nissan” mohon ndarjen e mundshme nga “Renault”

Gjigandi japonez automobilistik “Nissan Motor” mohoi një ndarje të mundshme nga aleanca e tij me prodhuesin francez të makinave “Renault”.

Deklarata e refuzimit ishte në përgjigje ndaj një skrimi të të përditshmes “Financial Times” ku shkruhej se drejtuesit e Nissan kanë përshpejtuar planifikimin për një ndarjeje të mundshme, pas skandalit financiar që përfshiu ish-kryetarin, Carlos Ghosn.

“Nissan nuk po mendon shpërbërjen e aleancës në asnjë mënyrë”, deklaroi prodhuesi japonez i makinave.

Në muajin nëntor, një bord operativ i ngritur nga të dyja kompanitë si dhe “Mitsubishi Motors” ranë dakord të përmirësonin ndjeshëm dhe të përshpejtonin efikasitetin operacional të aleancës.