Breshëri shkakton dëme në kulturat bujqësore në disa fshatra të Deçanit

Breshëri shkakton dëme në kulturat bujqësore në disa fshatra të Deçanit

Reshjet e shiut dhe breshëritë që kanë rënë në mëngjesin e ditës së mërkurë, përveç vërshimeve në  rrugë kanë shkaktuar edhe dëme në kulturat bujqësore.

Në fshatrat e Deçanit raportohet se breshëri ka shkaktuar dëme të mëdha në bujqësi.

Breshëri që ra në mëngjes, ka shkaktuar dëme të mëdha në shumë fshatra Deçanit. Sipas njoftimeve dhe fotografive të postuara në fb, dëmet janë në kopshte me speca, boston (shalqi), domate, tranguj, kunguj,…por edhe në arat e mbjella me misër. Një bujk nga Ratishi tregon se i gjithë mundi që kishim bërë për të mbjellat, na shkoj “huq”!


MË SHUME NGA Nacionale