Audi A1 është në prag të pensionimit të parakohshëm, ja çfarë do ta pasojë

Audi A1 është në prag të pensionimit të parakohshëm, ja çfarë do ta pasojë

Një ndër Audi-të më të vogla ka zgjatur në treg për një dekadë të plotë, por ditët e tij janë të numëruara.

Ndryshe nga, për shembull, A2, i cili do të mbahet mend pavarësisht pamjes së tij jo shumë tërheqëse, largimi i A1 nuk do të  nxitë pasione.

Paraqitur si supermini i vetëm premium, A1 thjesht nuk i përmbushi pritjet.

Brezi i ri i lançuar në vitin 2018 nuk ishte gjithashtu shumë i dobishëm.

Kanë kaluar dy vjet, dhe pamja e parë e fytyrës mund të mbërrijë së shpejti. Megjithatë, ka mendime në rritje që A1 nuk do të jetë aq me fat, por Audi thjesht do ta mbyllë atë, transmeton Telegrafi.

Kjo është pikërisht ajo që Markus Duesmann, njeriu i parë i kompanisë, u la të kuptohet gazetarëve këtë javë përpara premierës së Audi e-tron GT: “Ne kemi disa marka të tjera që janë aktive dhe shumë të suksesshme, me prodhim shumë të madh dhe ne aktualisht po vejmë në pikëpyetje Audi A1”.

Por Audi nuk do të thotë të ndalet.

 

Si një zëvendësim, po konsiderohet kthimi i emrit A2, por në formën e një modeli elektrik.

Në atë rast, modeli bazë i Audi do të bëhet Q2, siç e konfirmoi vetë Duesmann: “Ne sigurisht do të ofrojmë Q2 dhe modele të ngjashme. Do të jetë modeli ynë i ri bazë”. /telegrafi