Baltasar Revolt është një veturë elektrike spanjolle me 500 kuaj/fuqi

Baltasar Revolt është një veturë elektrike spanjolle me 500 kuaj/fuqi

Baltasar Revolt është një veturë sportive elektrike krejt e re nga kompania spanjolle Baltasar, e cila ka vetëm një qëllim, për të bërë makinat elektrike “më të pastra” për pistën.

Vetura është shumë e lehtë, me një peshë totale prej 770 kg dhe dy motorët e saj elektrikë japin 500 kuaj/fuqi dhe 1000 Nm çift rrotullues në rrotat e pasme. Duhen vetëm 2.5 sekonda për të përshpejtuar nga 0 në 100 km/orë.

Bateria siguron një distancë prej 600 km, ose zgjat 40 minuta me shpejtësi tipike për gara, raporton motor1.

Baltasar pretendon se ata prodhuan plotësisht Revolt në uzinën e tyre, ndërsa bateria me peshë 250 kg është rezultat i bashkëpunimit me prodhuesin spanjoll të baterive Millor. Porta e mbushësit është e vendosur në një vend të pazakontë, në pult. Mjafton një mbushës prej pesë minutësh me një mbushës të shpejtë që vetura të kalojë 100 km.

Vetura është plotësisht e ligjshme për ngasjen në rrugë, por pjesa e brendshme nuk është shumë e rehatshme. Në thelb gjithçka është bërë nga fibra karboni, timoni mund të hiqet, dhe pozicioni i ulëses frymëzohet nga ai i një makine të Formula 1.

Të gjitha panelet e trupit dhe difuzori janë bërë gjithashtu nga karboni, dhe pezullimi është bërë nga alumini aeronautik dhe Kevlar. Shasia plotëson rregullat e sigurisë së FIA-s.

Motorët janë montuar në rrotat e pasme, kështu që ka edhe vektorizim të çift rrotullues, dhe niveli i frenimit rigjenerues mund të rregullohet përmes timonit. Modalitetet e ekos, praktikës, garës dhe kualifikimit të vozitjes janë në dispozicion të shoferit.

Projekti u mbajt sekret deri në fund, kështu që vetura tashmë mund të porositet. Dorëzimet e para priten në gjysmën e dytë të vitit të ardhshëm. Çdo veturë është bërë me dorë dhe kushton 230 mijë euro, pa taksa.Telegrafi