Arrin Shkoda Fabia e re

Arrin Shkoda Fabia e re

Prodhuesi çek paraqiti një gjeneratë të re, të katërt të Fabia-s së njohur, çmimi fillestar i së cilës do të jetë nën 14.000 euro.

Fabia e re është më elegante dhe e gjerë se ajo e mëparshme, dhe e ngarkuar me teknologji moderne.

Makina është rritur në 4,108 mm, që do të thotë se është 111 mm më e gjatë se gjenerata në largim, ndërsa boshti i rrotave është rritur me 94 mm dhe tani qëndron në 2,564 mm.

Fabia e re ka një hapësirë mjaft të madhe bagazhi me një vëllim prej 380 litra, që është 50 litra më shumë krahasuar me gjeneratën e mëparshme.

Interesante, Shkoda Fabia, megjithëse një makinë më e vogël për klasën, tani ka arritur Volkswagen Golf për sa i përket madhësisë së bagazhit.

Prodhuesi çek gjithashtu thekson që hapësira e bagazhit mund të rritet në 1.190 litra, nëse ulëset e pasme janë palosur poshtë.

Përveç që duket më tërheqëse, Fabia tani ka karakteristika më të mira aerodinamike, pasi koeficienti i tërheqjes është ulur nga 0.32 në 0.28.

Brendësia gjithashtu është përmirësuar dhe modernizuar ndjeshëm në lidhje me Fabia aktuale.

Përveç panelit të instrumenteve digjitale, klientët gjithashtu kanë qasje në "kondicionimin e ajrit" automatik me zonë të dyfishtë, funksionin e timonit të ngrohur, xhamin e ngrohur, dritën LED të ambientit në dhomën e pasagjerëve.

Fabia e re ndan motorizimin me modelet përkatëse të Grupit VW. Versioni bazë mundësohet nga një 3-cilindër 1.0 Atmosphere i ofruar në opsione me 65 ose 80 kuaj-fuqi, dhe në të dy variantet zhvillon një çift rrotullues maksimal prej 93 Nm.

Fuqia transmetohet në rrotat e përparme përmes një transmetimi manual me 5 shpejtësi.

Versioni më i dobët përshpejton në 100 km/orë për 15.5 sekonda dhe arrin maksimumin 172 km/h, ndërsa 0-100 km/orë më i fortë arrin në 15.1 sekonda, me një shpejtësi maksimale prej 179 km/h.

Oferta vazhdon me një motor 1.0-litër turbo-benzinë me 95 kuaj-fuqi dhe 175 Nm, i cili shoqërohet gjithashtu me një transmetim me 5 shpejtësi.

Ky version përshpejton nga 0 në 100 km/orë në 10.1 sekonda dhe arrin maksimumin 195 km/orë.

Një variant më i fuqishëm i të njëjtit motor është gjithashtu i disponueshëm, me 110 kuaj-fuqi dhe 200 Nm, shoqëruar me një transmision manual me 6 shpejtësi ose opsion me 7 shpejtësi DSG me tufë të dyfishtë. Ky model arrin 100 km/orë për 9.7 sekonda dhe zhvillon 205 km/orë.

Në krye të ofertës është 4-cilindri 1.5 TSI që ofron 150 kuaj-fuqi dhe 250 Nm.

Motori është i bashkuar me një transmetim DSG, i cili lejon makinën të përshpejtojë nga 0-100 km/orë në vetëm 7.9 sekonda, para se të arrijë një shpejtësi maksimale prej 225 km/orë.

Fabia mbeti pa naftë në gjeneratën e saj të tretë, dhe e njëjta gjë është rasti me modelin e ri.

Shkoda ka dorëzuar deri më tani mbi 4.5 milionë Fabia në tre breza, duke e bërë këtë makinë shitësin e dytë më të madh pas Octavia.

Pritet që versioni i ri të vazhdojë serinë e suksesshme, megjithëse fillimisht vetëm varianti hatchback do të jetë i disponueshëm - karavani do të mbërrijë vetëm në vitin 2023.

Data e fillimit të shitjes së gjeneratës së katërt dhe çmimi zyrtar do të shpallen më vonë, dhe tani për tani thuhet se Fabia e re do të kushtojë nën 14.000 euro.