Edhe Citroen pritet të heq dorë nga motorët me naftë

Edhe Citroen pritet të heq dorë nga motorët me naftë

Edhe pse ende nuk është konfirmuar zyrtarisht, ekzistojnë të gjitha shanset që Citroen së shpejti të bashkohet me kompanitë e makinave që kanë hequr dorë nga motorët me naftë.

Ndërsa disa pretendojnë se skandali “Dieselgate” i Volkswagen është fajtor për gjithçka, të tjerët thonë se elektrizimi i përgjithshëm është “fajtor” për uljen e popullaritetit të motorëve me naftë në makinat e pasagjerëve, shkruajnë mediat e huaja.

Sidoqoftë, Citroen është ndër kompanitë e fundit të makinave që së shpejti heqin dorë nga zgjedhjet e motorit me naftë dhe shenjat e fundit erdhën me modelin e prezantuar së fundmi C5 X, i cili u ofrohet klientëve evropianë vetëm në kombinim me motorët me benzinë dhe motorin hibrid, pjesë e i cili (përsëri) është vetëm motori me benzinë.

Një tendencë e tillë është shprehur gjithashtu nga njeriu i parë i kompanisë franceze Vincent Cobée, i cili tha në deklaratat e fundit për shtyp se përfaqësimi i modeleve të Citroen të mundësuar nga motorë me naftë është drastikisht më i ulët se pesë vjet më parë, dhe trendi në rënie vazhdon./telegrafi