Hyundai Genesis G70 Shooting Brake ka arritur në Evropë

Hyundai Genesis G70 Shooting Brake ka arritur në Evropë

Marka premium e Hyundai Genesis ka prezantuar modelin G70 Shooting Brake i krijuar posaçërisht për tregun evropian.

Genesis G70 Shooting Brake është afër në dizajn me një sedan dhe vendimi për të prodhuar këtë model të destinuar për klientët në Evropë u mor sepse ky stil i trupit është i rrënjosur thellë në historinë evropiane të automobilave dhe favorizohet nga klientët në sektorin premium të luksit.

Për të pasur një profil më “atletik”, veturës iu dha një derë e pasme më e madhe që shtrihej në një spoiler “lundrues” në pjesën e pasme të karvanit, raporton autocar.

Vetura është e gjatë 4,685 dhe e gjatë 1,400 mm, ndërsa boshti i saj është 2,835 mm. Kjo do të thotë që ka të njëjtat dimensione si sedan G70. Sidoqoftë, vëllimi i bagazhit është më i lartë se 330 litra të ofruara nga sedan, por deri më tani nuk ka të dhëna të sakta.

Gjithashtu, detajet e makinës nuk janë lëshuar, por në tregje të tjera sedani ofrohet me një benzinë turbo me katër cilindra 2.0 litra dhe një motor V6 me benzinë binjak turbo 2.2 litra. Të dy versionet janë në dispozicion si me rrota të pasme ashtu edhe me të gjitha rrotat. /Telegrafi/