Toyota Land Cruiser 300 tanimë ka mbërritur

Toyota Land Cruiser 300 tanimë ka mbërritur

Modeli i ri bazohet në trashëgiminë 70-vjeçare të modelit Land Cruiser dhe më shumë se 10 milionë automjete të shitura në të gjithë botën.

Gjenerata e re Toyota Land Cruiser u prezantua të mërkurën në një prezantim në internet.

Ky SUV ka fituar statusin e një legjende automobilistike gjatë historisë së saj 70-vjeçare, me më shumë se 10 milionë njësi të shitura në 170 vende të botës.

Toyota tregon se Land Cruiser 300 Series është Land Cruiser SW i parë i ri, i zgjeruar që kur LC 200 u shfaq në 2007, dhe ndryshimet që sjell janë unike.

Motorët, transmisionet dhe platforma janë plotësisht të reja dhe të dizajnuara për të siguruar një hap përpara në drejtim të performancës, si në rrugë dhe në kushtet më të vështira jashtë rrugës.

Toyota ka prezantuar platformën e re mekanike TNGA (Toyota New Global Architecture), si e para që është zhvilluar për automjetet me një zgjidhje trupi në shasi.

Prodhuesi japonez shprehet se kjo platformë, e shënuar GA-F, ruan aftësi të jashtëzakonshme jashtë rrugës, por përmirëson forcën e trupit, fuqinë dhe ekuilibrin dinamik, me karakteristika edhe më të mira kur ngasni në rrugë.

Platforma e re është gjithashtu një parakusht për aplikimin e teknologjive të reja, zvogëlimin e peshës, uljen e qendrës së gravitetit të automjetit, përmirësimin e sigurisë dhe aplikimin e një dizajni të ri të pjesës së jashtme dhe të brendshme.

Vëmendje e veçantë i kushtohet rregullimit të sistemit të pezullimit në mënyrë që të arrihet kontrolli optimal i rrotave për kontakt më të mirë me tokën në terren të keq, si dhe mirëmbajtje më të mirë të drejtimit, i cili është përgjegjës për sistemin elektronik të pezullimit dinamik kinetik (E-KDSS), pezullimi i parë elektronik i këtij lloji në botë.

Land Cruiser i ri është gjithashtu modeli i parë i Toyota që përmban një monitor Multi-Terrain, i cili lejon shoferin të shohë tokën nën dhe rreth automjetit në kohë reale, si dhe pozicionin e rrotave. Ky sistem automatikisht njeh tokën dhe përcakton mënyrën më të mirë të vozitjes.

Motorët e rinj V6 binjakë turbo – 3.5 litra benzinë ​​dhe 3.3 litra naftë – janë krijuar për të siguruar përmirësimin e karakteristikave të ngasjes dhe trajtimit.

Motori me benzinë prodhon 415 kf (305 kW) dhe 650 Nm, ndërsa ai me naftë duhet të ketë rreth 310 kuaj fuqi dhe 700 Nm.

Toyota do të fillojë shitjen e Land Cruiser të ri gjatë verës, kur do të dihen edhe çmimet.