Peugeot 308 paraqet veturën e re më praktike dhe më të gjatë

Peugeot 308 paraqet veturën e re më praktike dhe më të gjatë

Një veturë më e gjatë dhe më praktike e Peugeot 308 do të jetë në dispozicion për klientët në Evropë nga viti i ardhshëm.

Peugeot gjithashtu beson se në Evropën e vjetër ka ende shumë klientë që do të zgjedhin trupa praktikë të bazuar në modele të pandërtuara në vend të crossover-eve / SUV-ve të modës, kështu që ata prezantuan edicionin e kamionçinës së brezit të ri të prezantuar së fundmi Peugeot 308.

Ekziston një mendim i pandarë se pas 308 SW (Station Wagon) qëndron një nga karvanët më të bukur të sotëm, praktika e së cilës pasqyrohet kryesisht në vëllimin e hapësirës së bagazhit, i cili me shpinat e pasme të ngritura mund të “gëlltisë” 608 litra. Pa pasagjerë në sediljet e pasme, vëllimi i bagazhit rritet në 1,634 litra, dhe sendet më të gjata se 1,85 metra mund të vendosen në veturë, raporton autocar.

Numrat e përmendur nuk janë rekord në kategorinë të cilës i përket 308 SW i ri, por sigurisht që do të jenë të mjaftueshëm për shumicën e nevojave. Me faktin se makina është gjashtë centimetra më e gjatë se gjenerata e mëparshme, do të ketë hapësirë të mjaftueshme në kabinën për të gjithë pasagjerët.

Dhe Peugeot 308 SW mundësohet nga motorët e famshëm të grupit PSA. Baza e ofertës konvencionale është një benzinë turbo me tre cilindra 1.2 litërsh e ofruar me 110 dhe 130 kuaj/fuqi, me versionin më të fuqishëm të ofruar vetëm në kombinim me një transmetim automatik me 8 shpejtësi, dhe ekziston një katër cilindër 1.5 litërsh motor turbodiesel me 130 kuaj/fuqi.

Përgjigja për elektrizimin e përgjithshëm janë dy versione hibride “plug in” motorët elektrikë të të cilave në kombinim me një motor benzine prodhojnë 150 dhe 180 kuaj/fuqi. Sipas standardeve WLTP, kapaciteti i baterisë është i mjaftueshëm për të mbuluar 59 kilometra pa konsumuar benzinë.