Tesla po pezullon dërgesat e Modelit të ri S

Tesla po pezullon dërgesat e Modelit të ri S

Pse blerësit duhet të presin edhe më gjatë për veturën e tyre të re mbetet një mister për momentin.

Blerësit e Tesla Model S të ri janë të zemëruar sepse Tesla ka pezulluar përsëri dërgesat e veturës së re. Prodhuesi i veturave elektrike kishte filluar dërgesat vetëm muajin e kaluar pas një vonese prej një muaji. Në atë kohë Elon Musk kishte njoftuar se kjo ishte shkaktuar nga një kontroll i sigurisë së baterisë.

Sipas Electrek, blerësit u informuan nga kompania se automjetet e tyre tashmë i prisnin në qendrat lokale të dorëzimit – por ato nuk u dorëzuan në të vërtetë.

Por është ende e paqartë pse Tesla Model S i ri nuk do të arrijë përsëri tek blerësit e tij.

“Standardet e reja të provës” si arsye për ndalimin e dërgesave

Sipas Tesla, pauza ka të bëjë me “standardet e reja të testimit”, pasi kompania u ka thënë disa prej të prekurve që janë të zemëruar për vonesën në forume. Nuk ka detaje të tjera.

Modeli i ri ka një dizajn të ri të brendshëm, si dhe ekranet në mbështetëse për pjesën e pasme të sediljeve.

Një bateri e re dhe njësi të reja lëvizëse janë instaluar gjithashtu në veturë. /Telegrafi/